Hei,
Taatelikakku on siitä hassu kakku, että sitä tulee leivottua yleensä vain jouluksi. Kuitenkin kakku on hyvin säilyvää, helppo tehdä eikä siihen tarvita taatelin lisäksi kummallisia aineita.
En muista mistä ohjeen olen alunperin napannut, saattaa olla Valion ohje, mutta tässä se kuitenkin on.
TAATELIKAKKU
1 pkt taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g margariiniä
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 ti vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
Taatelit keitetään veden kanssa pehmeiksi pienellä lämmöllä. Lisätään sokeri ja pehmeä margariini jäähtyneeseen seokseen sekä loput aineet. Taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 1 tunti. Kakku on parhaimmillaan, kun se muhii foliossa vähintään viikon ennen tarjoilua.
Teen näitä samoilla uunin lämmöillä aina kaksi, niin tulee käytettyä kermaviilipurkkikin kokonaan.
1 pkt taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g margariiniä
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 ti vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
Taatelit keitetään veden kanssa pehmeiksi pienellä lämmöllä. Lisätään sokeri ja pehmeä margariini jäähtyneeseen seokseen sekä loput aineet. Taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paistetaan 175 asteessa noin 1 tunti. Kakku on parhaimmillaan, kun se muhii foliossa vähintään viikon ennen tarjoilua.
Teen näitä samoilla uunin lämmöillä aina kaksi, niin tulee käytettyä kermaviilipurkkikin kokonaan.
-Mallu-
0 kommenttia:
Lähetä kommentti